Handgemaakte Gitaren

Samen gaan we op zoek naar de beste gitaar. De prijzen voor de verschillende modellen zijn basis-prijzen exclusief hout, materialen en afwerking. Deze kunnen immers een enorme impact hebben op de prijs. Ook de verschillende opties (cutaway, armrest, …) hebben hun impact op de prijs. Tussen het bouwen van gitaren op bestelling en de herstellingen bouw ik ook andere gitaren. Deze zijn ook te koop. De modellen zijn echter steeds verschillend en niet altijd voorradig. Hiervoor neem je best contact op.

Steelstring akoestisch

Steelstring akoestisch Ik heb ervaring met onderstaande modellen, maar andere modellen zijn ook mogelijk. Je kan zelfs je eigen model ontwerpen. Prijs vanaf €2000.
* Reeds gebouwde instrumenten

Adjusted Dreadnought

United Fingers

Akoestische bas Elin

Martin 000

Martin 1

Steelstring elektrisch

Steelstring elektrisch Onderstaande modellen heb ik reeds gebouwd. Ook hier zijn andere modellen mogelijk of kan je je eigen model ontwerpen. Prijs vanaf €1500.

* Reeds gebouwde instrumenten

Thunderbird

Rickenbacker

Klassiek

In de toekomst ga ik me ook toeleggen op het bouwen van klassieke gitaren.

Akoestische bas Elin

Deze basgitaar is genoemd naar mijn dochter. Dit is de eerste gitaar die ik gemaakt heb vlak nadat ze geboren is. Het plan is opgemaakt samen met mijn leerkracht Toon Dockx.

• Bovenblad: vuren
Zijkant en rug: noot
Hals: esdoorn
Toets: palissander
Pickup: jjb prestige 330
Mensuur: 863mm
Breedte topkam: 38,5 mm
Tuners: hipshot

Thunderbird

Gebaseerd op het originele Gibson model, maar enkel de vorm is origineel. Dit is geen neck-through model en de kop is kleiner dan het origineel. Hierdoor is de balans wel beter.

• Body: sipo
Hals: esdoorn
Toets: palissander
Pickup: emg geezer butler j&p set
Mensuur: 835 mm
Breedte topkam: 3,8 mm
Tuners: hipshot
Bridge: hipshot

Rickenbacker

Gebaseerd op het bekende origineel. Deze benaderd een echte Rickenbacker veel beter dan de Thunderbird. Dat was ook de bedoeling.

• Bodywings: sipo
Hals: esdoorn
Toets: palissander
Pickup: jbe rickenbacker replacement
Mensuur: 845 mm
Breedte topkam: 41,5 mm
Tuners: hipshot
Bridge: hipshot replacement

Privacy

Get in touch!

Geïnteresseerd? Als je vragen hebt help ik je graag verder. Schrijf me een e-mail en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!